Monday, 29 October 2012

iklan kawen

'shaitan akan halang kita dari bina institusi kekeluargaan yang baik ( usrah).. menakut2kan kita dgn kesusahan demi kesusahan... sejak dari memilih pasangan lagi..shaitan akan usaha jauhkan kita dari yakin dengan keberkatan n pertolongan Allah.. "  nasihat dr my brother..

'"ayah kawen dulu, my first pay was rm800 dengan anak 3... so what, kahwin ialah sinergi.. beri kekuatan untuk berpegang terus pada tali Allah" ayah pula berkata..

sejak akhir2 ini..selalu dapat iklan kahwin di mana- mana pun.. iklan kahwin tu macam nasihat n dorongan lah..

entah.. jujurnya.. hati masih berat..  malas nak buka hati..

hanya Allah sahaja yang memahami..

sangat berwaspada dengan  situasi ini.. aku takkan izin shaitan gelakkan aku lagi..

dendam? heh.. kita hidup bukan selamanya nak dendam2..  telah ku serahkan pada Allah untuk menghitung...

Benar..... apa yg terjadi pada aku, aku pilih untuk syukuri...

Ya Allah.. aku takut akan kemurkaan Mu..  aku hanya mahu menyayangi Mu sepuas - puasnya.. melalui kasih pada ibu bapa ku.. adik beradik ku.. yang lebih berhak atas aku.. yang mana Engkau redha pada ku..

" welcome back adik.. we miss you " kata kakakku saat aku aku bermula..

 benarlah...  titik kelemahan akan diuji berkali kali.. sehingga kita mampu... kerana Allah sayang.. dan kerana Allah mahu kita merintih meminta pada Nya... usah fikir negatif pada kekuasaan dan keampunan Allah..

Berlalulah engkau kelmarin..  agar kelak di padang masyhar..  aku dapat bertemu dengan Rabb ku dengan senyuman.. bangga kerana aku telah memilih untuk bersabar di dunia..

No comments:

Post a Comment